Junioři Energie jsou ve čtvrtfinále

Energie v play-off? Letos zastupují karlovarský hokej jen junioři a starší dorostenci.

Karlovarští junioři změřili své síly v osmifinále s Pardubicemi a nakonec se radovali z vítězství 2:1 na zápasy. „Celá série byla velice vyrovnaná, ale nám se povedlo ji otočit. Myslím si, že rozhodující byl druhý zápas. Nám se povedl začátek a rychle jsme se dostali do vedení. V dalších minutách jsme už Pardubicím nic nedovolili,“ říká Karel Mlejnek, trenér mladíků Energie.
V posledním zápase série sice jeho tým prohrával, manko ve skóre ale dokázal rychle dohnat a ve třetí třetině se konečně probil do vedení. „Nebojím se říct, že jsme si postup doslova vydřeli a zasloužili,“ říká Mlejnek.
Ve čtvrtfinále čeká na mladé energetiky Zlín. „Myslím si, že je to hratelný soupeř. Máme velice dobré a silné mužstvo, jsme schopni porazit každého. Důležité bude, jak zvládneme vstup do série,“ říká Jaromír Kverka mladší o vyhlídkách na další kolo play-off.

Dorostenci vypadli

Starší dorostenci tolik štěstí jako junioři neměli. V prvním zápase podlehli doma Zlínu 3:4, ve druhém utkání sice zvítězili a vynutili si rozhodující třetí duel, ale v tomto souboji se na stranu Karlovarských štěstí nepřiklonilo. „Prohráli jsme po samostatných nájezdech,“ říká zklamaný trenér Václav Eismann.
Co podle něj zápas i celou sérii rozhodlo? „Ve třetí sérii nájezdů jsme měli na hokejce postup, bohužel se nakonec radoval soupeř. V celé sérii jsme Zlínu byli důstojným soupeřem, karlovarskému hokeji jsme udělali dobrou reklamu. Zlín měl starší mužstvo posílené hráči z juniorky, měli vyrovnanější všechny útoky, ale díky své bojovnosti se jim naši kluci dokázali vyrovnat. Jsem na ně hrdý,“ říká Eismann.