Kanadský útěk Frka nechápu, zlobí se manažer Vaněk

Martin Frk odešel do Kanady, zkusit si kemp Halifax Mooseheads z quebecké juniorské ligy. Zkušená talentovaného odchovance Karlových Varů v posledních dnech pořádně nadzvedla klubového manažera Energie.

„Několikrát jsme upozorňovali kanadskou stranu, že hráč má s klubem platnou smlouvu, ale náš postoj je vůbec nezajímal,“ zlobí se Miroslav Vaněk.
Stejně kroutí hlavou také nad rozhodnutím samotného hráče. „Je nepochopitelné, že teprve šestnáctiletý hráč takto zachází s dohodami, které s klubem uzavřel, a bez jakýchkoli zábran odletí do Kanady.”
Martin Frk spadá věkem ještě mezi starší dorostence, celou loňskou sezonu nastupoval však o kategorii výš – mezi juniory. „Letos měl v týmu zastávat pozici prvního pravého křídla, a to přesto, že stále věkem spadá do mladší věkové kategorie,“ říká Vaněk.
S talentovaným reprezentantem do osmnácti let počítal už také do extraligového áčka. „Jako ideální termín jsme počítali s lednem 2011, tedy v polovině této sezony, až hráč ještě více fyzicky vyspěje,“ říká Vaněk.