Karlovarský rybář znovu mistrem ligy

Karlovarský rybář Ladislav Chalupa se v rybolovné technice feeder stal mistrem ligy České republiky 2010. Obhájil tak loňské prvenství.

„Na obhajobu jsem nemyslel, protože v lize je spousta výborných závodníků a velká konkurence. Možná i proto jsem byl letos klidnější. A vyšlo to,“ řekl Sedmičce Chalupa, kterému ve srovnání s loňským triumfem letos stačilo na vítězství v celoročním klání o více než polovinu méně ryb. „Rozhoduje součet umístění ze sektorů. To musí mít závodník co nejnižší,“ vysvětluje jeho týmový spoluhráč František Pelíšek.
Oba dva spolu s René Vinařem startují v nejvyšší soutěži v LRU-feeder pod hlavičkou Daiwa Sports Feeder Teamu. Ten skončil na čtvrtém místě. Od bronzového stupínku ho dělily jen takzvané CIPSy, tedy jakési skóre. „Už třetím rokem se v prvoligovém žebříčku posouváme vzhůru. Předloni jsme byli devátí, vloni sedmí, letos čtvrtí,“ doplňuje Pelíšek.
Z Chalupova úspěchu, který s největší pravděpodobností vynese do národního týmu pro chystané MS v Itálii, se radovali i v karlovarské organizaci Českého rybářského svazu.
„Mistrovi blahopřeju a slibuju další podporu,“ řekl Michal Riško, předseda karlovarských rybářů. Místní organizace dlouhodobě podporuje své závodní rybáře, třem oddílům v plavané a feederu přispívá celkovou částkou třicet tisíc korun ročně.