Kazatelny jako inspirace pro život v krabičce. Nabízí je projekt posedů na míru

Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí

Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí Zdroj: Treebee

Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí. Tento vzorový kus ve variantě Krabička nyní stojí v Bike centru v Praze Radotíně.
Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí
Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí
Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí
Moderní posed projektu Kup si posed a firmy Treebee, která za ním stojí.
30
Fotogalerie

Propojení řemesla a přírody. Tak o jedné ze svých aktuálních aktivit kolem moderních verzí posedů hovoří zakladatel e-shopu s módou Zoot Ladislav Trpák. Zoot, který se dostal do finančních problémů a změnil majitele, je pro Trpáka už minulostí. Současností je pak jeho zatím známější projekt 3D tisku betonu a vzorový objekt Prvok, čerstvě pak také výstavba posedů, které nejsou určeny pro dohled nad divokou zvěří či její lov, ale pro úplně normální a všední přebývání. 

Kup si posed, jak se projekt jmenuje, přichází s poměrně originálním využitím objektů kazatelen a posedů. Tedy ne těch už existujících, ale nových vyvinutých a vystavených na podobném principu. Podle Trpáka se může takový posed usadit na zahradě, na louce, či nad vodní hladinou. „Není potřeba stavební povolení, stačí navrtat piloty,“ popisuje. Na přání zákazníka je pak možné záladní nabízenou verzi jakkoliv modifikovat. To platí především pro vybavení interiéru.  

S posedy navazuje Trpák a tým kolem něj na módu takzvaných treehousů. Zároveň nejen v Česku v důsledku pandemie nemoci COVID-19 roste zájem o podobné alternativy, mobilní domy a další. „Posedy chceme propojit sítí TreeBNB, která umožní pronájem posedů, takže je možné díky posedu i vydělávat peníze,“ plánuje dál Trpák. 

Kup si posed je každopádně zatím na začátku. První vzorový model je k vidění v areálu Ski a Bike centra Radotín. Další mají být brzy vystaveny v Pelhřimově u Hotelu Farma. Ceny začínají na čtvrt milionu korun. Jak takový obytný posed vypadá si pak můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.