Klatovy doma jen paběrkovaly

Klatovští hokejisté se trápí. V další druholigové bitvě podlehli hostům z Mostu v nájezdech a získali pouhý bod.

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout vyrovnanou partii dvaatřicátého kola druholigové skupiny Západ na ledě v Klatovech mezi domácím SHC Maso Brejcha a jeho hosty z Mostu. Po šedesáti minutách hry byl stav 2:2, nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení. Následovaly nájezdy, které více radosti a také bonusový bod přinesly Mosteckým.

„Nehráli jsme vůbec dobře, takže můžeme být za bod rádi. Druhý jsme chtěli urvat v penaltách, ale bohužel. Nepovedlo se,“ říká klatovský Jan Švík. „Začali jsme hrozně. Špatně jsme bránili, nevyužili jsme ani dvojnásobnou přesilovku,“ ví osmadvacetiletý útočník. Jako první se do střelecké listiny zapsal v šestnácté minutě hry hostující Vladislav Vrtek, někdejší hráč extraligového Litvínova.

A právě Vrtek připravil o čtyři minuty později druhou branku Vlastimilu Salačovi. Nástup do druhé třetiny vyšel domácím a po minutě hry se do šibenice branky Miroslava Brzobohatého po spolupráci s Jakubem Kocmanem a Michalem Strakou bekhendem trefil Roman Vondryska. Mostečtí si nepohlídali ani začátek třetí třetiny a klatovský tým vyrovnal. Mladíček Miroslav Valečka nahodil puk před mosteckou bránu a důrazný Petr Špaček jej dostal záda hostujícího gólmana. Zbytku zápasu i prodloužení kralovali oba brankáři. Oříšek tak rozlouskly už zmiňované nájezdy. Mostecký Salač na gólmana Klatov nevyzrál, ale stejně tak dopadl i klatovský Švík.

Ani hostující Vrtek s domácím Fialou gól nedali. To se však povedlo mosteckému Petru Přeučilovi, který se mazácky trefil pod víko. Skvěle si vedl i domácí Jaroslav Hobl, rozhýbal si brankáře a zasunul puk do odkryté klece. Úspěšný nájezdník Přeučil se proti Halmošimu pak rozjel podruhé a opět skóroval. Ovšem domácí Hobl jej už nenapodobil.

„Chtěli jsme to už konečně urvat, ale zase se to nepovedlo. Trápíme se,“ konstatuje trenér SHC Maso Brejcha Klatovy Pavel Čuban. „Každý soupeř je teď pro nás těžký,“ konstatuje mrzutě druhý kouč Klatov Petr Kořínek. Oba trenéry, stejně tak i všechny hráče Klatov, hodně štve, že už dlouho své fandy nepotěšili, pět zápasů v řadě už nevyhráli. Ale věří, že trápení co nejdřív ukončí. „Kdybychom nevěřili, tak to můžeme zabalit,“ podotýká Pavel Čuban.

„Musíme se zlepšit, s takovým výkonem bychom v play-off pohořeli,“ je jasné útočníkovi Švíkovi. „Špatně se scházíme na tréninky. Někdo je nemocný, další zraněný nebo v práci. V málo lidech se toho moc nevykouzlí,“ hledá příčiny trápení Švík. „U tréninku musíme začít, zvednout se a přenést to i do zápasů,“ míní.

Klatovští hokejisté jsou s dvaapadesáti body na pátém místě průběžného pořadí a domácímu publiku se předvedou znovu v neděli 28. února, kdy od pěti hodin odpoledne hostí celek z Litoměřic. Ve středu 3. března zajíždí na led Klášterce nad Ohří a v neděli 7. března tým Klatov uzavře základní část soutěže domácím představením. V něm se od pěti hodin utká s Děčínem.