Knihy z vydavatelství Mladá fronta jsou nominovány na prestižní cenu

Iva Pekárková

Iva Pekárková Zdroj: Milan Petrovic

Kniha Pečená zebra spisovatelky Ivy Pekárkové je nominována na prestižní cenu Magnesia Litera. Kniha od stejné autorky, Postřehy z Londonistánu, která zahrnuje spisovatelčiny blogové příspěvky, se uchází zase o Cenu Česká kniha. Obě knihy vydala divize Knihy z vydavatelství Mladá fronta.

„Již samotná nominace v kategorii Litera za prózu je pro naše vydavatelství i naši dvorní autorku Ivu Pekárkovou obrovským úspěchem. Vždyť tato kategorie je nejsilněji zastoupená jak počtem vydávaných knih, tak i kvalitou autorů,“ řekl Tomáš Černý, ředitel divize Knihy z vydavatelství Mladá fronta.

Kniha Pečená zebra je psaná s autorčiným obvyklým nadhledem, vtipem a pochopením, postavy jsou trojrozměrné a plné života, každý příběh podložený skutečnou událostí. Přečíst si Pečenou zebru, to je tak trochu jako cestovat po Africe s vynikajícím průvodcem.

„Mám velkou radost, že o Pečenou zebru má zájem tolik čtenářů a občas i nějaký ten nečtenář. Nechci si vytahovat tričko, ale myslím, že tahle knížka vyplnila nevelkou, ale o to černější díru v české literatuře. Sociální média jsou sice plná černobílých vztahů i nevztahů v Česku, ale ucelený, dobře nastudovaný román o nich, pokud vím, nikdo jiný nenapsal,“ řekla Iva Pekárková, autorka knih Pečená zebra a Postřehy z Londonistánu.

Knihy z vydavatelství Mladá fronta jsou aktuálně zařazeny také v TOP výběru distribuční společnosti Kosmas v akci s názvem Velký knižní čtvrtek (Stopy v oblacích), dále do soutěží o ocenění Český bestseller (Vypadni z mýho života!, Bílá smrt), které uděluje KNIHCENTRUM.CZ, Nejlepší česká beletrie (Pečená zebra) a Nejlepší české knihy pro děti a mládež (Pohoršovna) dle výběru Institutu umění/Divadelní ústav. V květnu v rámci 22. mezinárodního veletrhu Svět knihy 2016 udělí vydavatelství Mladá fronta Výroční ceny svým autorům.

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelství v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů divize Časopisy. Vydavatelství Mladá fronta vydává od roku 2007 ekonomický deník E15, od roku 2012 ekonomický týdeník Euro a od roku 2013 zpravodajský týdeník v anglickém jazyce E15 weekly.

Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Ženy.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), mužské weby (Živě.cz, MobilMania.cz, AutoRevue.cz, Formenonline.cz), zpravodajský web E15.cz, odborný web Finance.cz a cestovatelský portál Orbion.cz. V roce 2010 byla založena nová divize Medical Services, která nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví, a to za oboustranné spolupráce s tradičními a významnými zdravotnickými tituly z portfolia vydavatelství Mladá fronta.

Od roku 2011 vydavatelství Mladá fronta jako první nabízí elektronické tituly a mobilní tituly pro iPad a Kindle. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Divize Klientské tituly nabízí komplexní výrobu klientských časopisů.