Koncert láká do letního kina

Benefiční koncert v letním kině dali jeho organizátoři dohromady v obdivuhodně krátkém termínu.

Koncert na záchranu letního kina patří mezi oficiální festivalové doprovodné akce. Je prozatímním vyvrcholením snahy o zachování areálu, kterou rozpoutal před časem hudebník a herec Ladislav Gerendáš petiční akcí. Ten bude také celou akci moderovat.
Na sestavení programu měli organizátoři dva měsíce od chvíle, kdy jim magistrát akci povolil. V době, kdy mají umělci zablokované termíny na dlouho dopředu, šlo o termín vpravdě šibeniční. Na koncertě se představí jak zdejší umělci, tak republikově známá jména. „Místní hrají zadarmo, jsou to patrioti. Ostatní šli výrazně pod cenu, vyšli nám vstříc. Pro spoustu lidí je letní kino pojmem, mají na něj mnoho vzpomínek. Řada z nich tu chtěla vystoupit, ale mají už závazky jinde,“ vysvětluje Gerendáš.
Ten zorganizoval pět brigád na úpravu areálu, putovalo odsud několik velkoobjemových naplněných kontejnerů. „Poděkování patří desítkám brigádníků, kteří se spojili pro smysluplnou věc. A samozřejmě Láďovi Gerendášovi. Nasazení a zápal pro věc, jaké má on, jsem ještě neviděl,“ říká spoluorganizátor koncertu Petr Kulhánek.
Výrazné bylo i Gerendášovo angažmá ve shánění účinkujících, s vydatnou pomocí Klubu Paderewski a Karlovarské občanské alternativy.
Organizátoři slibují i několik odpoledních překvapení. „Nechceme uvádět konkrétní jména, protože jde o známé osobnosti, které ovšem budou mít své festivalové povinnosti, a ty jim mohou případné vystoupení v letním kině zkomplikovat. Ale jestli jim to vyjde, půjde určitě o příjemné překvapení pro všechny návštěvníky,“ říká Kulhánek.
Ten doufá, že koncert přispěje i k tomu, že areál po nutných úpravách, které město přislíbilo, bude příští rok fungovat už celou sezonu – od jara do podzimu.
Benefiční koncert pro letní kino:

5. 7. od 14 hodin
13.30 vítání diváků - Žlutická Veselka
14.00 Milan Krajíc a Big Band Gringos
15.00 Petr Gardner & Co.
16.00 Michal Prokop, Jan Hrubý, Luboš Andršt a Framus 5
17.00 Taneční studio Fontána
17.30 Jiří Schmitzer
18.30 Pavel Bobek a Pavlína Jíšová
+ jedno (spíše několik) odpoledních překvapení
vstupné 100 korun, děti do 12 let zdarma
areál je přístupný od 13 hodin