Kubařová si cenu užívá

Herečku odměnili za roli ve filmu.

Na stole dvaadvacetileté Veroniky Kubařové, jež je v angažmá v mladoboleslavském divadle, stojí zvláštní skleněná láhev. Má tvar houslí a uvnitř je slivovice.
„Asi ji budu muset schovat, aby si návštěvy nemyslely, že jsem notorický alkoholik,“ říká Kubařová. Láhev se však vystavit sluší, jde totiž o cenu Televizní objev roku 2009, kterou dvaadvacetiletá dívka získala od Prezidia Herecké asociace.
Zařadila se tak k Martě Issové, Marku Taclíkovi nebo Jitce Čvančarové, kteří cenu za mimořádný výkon v televizním filmu či inscenaci získali dříve.
„Mám radost, že mě odměnila právě Herecká asociace i z toho, že je to cena za film Juraje Herze Dívka a kouzelník. Krásná práce na filmu pro mě byla velkou zkušeností,“ říká Kubařová.
Roli získala po úspěšném castingu. „Když jsem ve dveřích zjistila, že kouzelníka hraje Ivan Trojan, věděla jsem, že už jen pár minut s ním na konkurzu bude zážitkem,“ vzpomíná Kubařová, která právě natáčí s Jiřím Vejdělkem a herci Lenkou Vlasákovou či Eliškou Balzerovou film Ženy v pokušení. Zároveň v boleslavském divadle zkouší titulní roli v Romeovi a Julii.
„V tomto roce to nebylo první důležité ocenění pro naše divadlo,“ říká ředitel Městského divadla Mladá Boleslav František Skřípek. V březnu získal soubor za inscenaci Muži v offsidu na Grand Festivalu smíchu v Pardubicích titul Komedie roku 2008, cenu studentské poroty a Petra Nakládalová ocenění za nejlepší ženský herecký výkon festivalu.