Björk v Ostravě nevystoupí, údajně kvůli zánětu v krku

Björk

Björk Zdroj: profimedia.cz

Islandská zpěvačka Björk na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava nevystoupí. Koncert byl zrušen ze zdravotních důvodů. Údajně kvůli zánětu v krku. Oznámili to pořadatelé s tím, že nyní za odřeknuté vystoupení hledají náhradu.

Björk podle pořadatelů zrušila část svého letního turné. „Do poslední chvíle jsme se snažili, abychom nebyli jedním ze zrušených koncertů. Dle sdělení managementu lékař Björk po závažném zánětu v krku doporučil okamžitý hlasový klid a omezení koncertování, jinak by hrozilo trvalé poškození jejího hlasu,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Podle ní zpěvačka ze stejného důvodu zrušila svoje koncerty na festivalech Primavera Sound ve Španělsku, Portugalsku či Balaton Sound v Maďarsku nebo část jihoamerického turné.

Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice. Mezi hlavní účinkující patří Alanis Morissette a Bobby McFerrin. Festival tak nabídne během čtyř festivalových dní na deseti scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel.