Červený trpaslík pokračuje a zřejmě neskončí začátkem

Protagonistům britského seriálu přibyly vrásky, přesto stále umějí pobavit.

Protagonistům britského seriálu přibyly vrásky, přesto stále umějí pobavit. Zdroj: Profimedia

Minulý týden odstartovala ve Velké Británii poslední řada kultovního seriálu Červený trpaslík. Osudy posádky lodi se tak mohou uzavřít po dlouhých čtyřiadvaceti letech. Bude ale aktuální série opravdu poslední?

Definitivní konec seriálu naznačuje pojmenování jednotlivých epizod. Zatímco v roce 1988 nesla první epizoda název „Konec“, závěrečný díl aktuálně vysílané desáté série tvůrci pojmenovali „Počátek“. Scénárista Doug Naylor ale v rozhovoru pro internetový magazín Wired připustil, že i když jedenáctou sérii napsanou ještě nemá, může se stát, že se do ní pustí: „Ještě se to neřešilo, ale myslím si, že bude.“

Diváci se v desáté sérii mohou tradičně těšit na šest dílů s jejich oblíbenci. Nebude v nich chybět ufňukaný a zbabělý hologram Rimmer, lehkomyslný pohodář Lister, fintivý Kocour ani dobrák Kryton. První díl odvysílala stanice TV Dave minulý čtvrtek a diváci se na nové díly mohou těšit v týdenním intervalu.

Podle prvních ohlasů se zdá, že po nepříliš povedené deváté sérii, se tvůrcům povedlo do seriálu vpašovat více z tolik ceněné atmosféry prvních osmi sérií. Pokud přistoupíte na fakt, že se na tvářích hrdinů objevilo nemálo vrásek, budeme se u nových dílů bavit zřejmě stejně dobře jako u těch více než dvacet let starých.

Britská komediální série v Česku zdomácněla i díky povedenému dabingu. Zda a kdy se dostanou nové díly seriálu i na české obrazovky je prozatím otázkou. Čeští nedočkavci ale nemusí smutnit, již 19. listopadu se objeví na britském trhu DVD a Blu-ray se seriálem a tak si jej mohou nadělit pod stromeček.