Deep Purple zahrají v létě ve Slavkově u Brna

Skupina Deep Purple

Skupina Deep Purple Zdroj: Echopromotion.cz

Jeden z pevných pilířů rocku, skupina Deep Purple se vrátí do České republiky. Příští rok by měla 4. srpna vystoupit v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Vstupenky jsou v prodeji ode dneška v síti Ticketrpo.

Desky Deep Purple výrazně ovlvnily nejen hardrockové dění na celém světě, jejich prodej přesáhl 100 milionů prodaných kopií. Kapela nahrála skoro dvacítku alb, na svém kontě má hity jako „Black Night“, „Hush“, „Child In Time“ či „Smoke On The Water“,
které dnes již patří ke stěžejním pilířům rockové hudby.

Za dobu své existence prošli nejednou personální změnou. V Deep Purple se vystřídala celá řada zvučných jmen. Mezi nimi například David Coverdale, Ritchie Blackmore nebo Joe Satriani. Jako poslední přišel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne atd.), který se s velkou vervou podílel i na komponování nových písní a stal se stálým členem skupiny.

V roce 2007 Deep Purple své fanoušky potěšili koncertním záznamem „Live at Montreux 2006“, také poslední alba „Bananas“ (2003) a „Rapture Of The Deep“ (2005), patří k tomu lepšímu, co skupina za letitou kariéru vytvořila.

Skupina ovlivnila desítky významných umělců i tisíce amatérů. Inspirující jsou jejich kytarové rify i způsob hry na varhany Hammond či na bicí.