Kenny Rogers vstoupí do countryové síně slávy

Kenny Rogers

Kenny Rogers Zdroj: Profimedia.cz

Countryová legenda Kenny Rogers bude uveden do Síně slávy countryové hudby. Oznámila to dnes podle agentury Reuters hudební organizace Country Music Association (CMA). Spolu s Rogersem bude stejně poctěn jeho kolega Bobby Bare a producent Jack Clement, jenž objevil například rock'n'rollového zpěváka a pianistu Jerry Lee Lewise.

Čtyřiasedmdesátiletý Rogers bude v countryovém panteonu zařazen do kategorie „moderní éra“. „Ve srovnání s tímto všechno bledne,“ prohlásil trojnásobný držitel hudebních cen Grammy.

Zpěvák, pianista a kytarista, jenž slavil úspěchy s písněmi jako The Gambler a Ruby, Don't Take Your Love To Town, dokázal během své kariéry zaujmout fanoušky country hudby, zároveň se ale jeho písně umisťovaly vysoko v popových hitparádách. Píseň Ruby, Don't Take Your Love To Town nazpíval pod názvem Ruby, nechtěj mi lásku brát i český zpěvák Pavel Bobek.

Rogers proslul i duety

Mezi Rogersovy speciality patřily také duety. V roce 1983 bodoval například společně s Dolly Partonovou se skladbou Islands in the Stream, což je dodnes nejprodávanější singl v historii country hudby. Letos v červenci má Rogers vystoupit na festivalu Glastonbury v Anglii.

Síň slávy, založená v roce 1961, bude mít po rozšíření o trojici jmen 121 členů, mezi nimiž jsou osobnosti jako Elvis Presley, Reba McEntireová, Glen Campbell nebo Willie Nelson.