Obsazení snů možná, film snů ani náhodou

Z Rachel Weiszové a Daniela Craiga se při natáčení stali manželé

Z Rachel Weiszové a Daniela Craiga se při natáčení stali manželé Zdroj: eeap

Pro Daniela Craiga a Rachel Weiszovou zůstane horor Dream House speciální film, který zásadně ovlivnil jejich soukromé životy. Pro většinu ostatních to bude film, na kterém kromě stvoření jednoho manželského páru celebrit není už nic moc zajímavého. Přestože ho režíroval irský veterán Jim Sheridan a ne žádný hororový rutinér.

Dream House začíná celkem slibně. Otec rodiny, sympatický jako z reklamy, konečně sekne s prací v nakladatelství na Manhattanu, aby se mohl věnovat milované manželce a roztomilým dceruškám v novém domě na klidném předměstí.

Pak děti začne strašit cizí pán v zahradě a hrdina objeví cizí stopy ve sněhu a partu morbidních puberťáků ve sklepě pořádajících úchylnou seanci. Dozví se, že v jeho domě před pěti lety došlo ke krvavému masakru – otec vyvraždil svou rodinu, manželku a dvě malé dcery. A když pak nastane akorát čas na to, aby se hrdinova rodina ze strašidelného místa odstěhovala, přijde zvrat jiným směrem. A poměrně slušný staromódní horor o domě hrůzy promění v přestřelený pokus o psychologický thriller.

V tom okamžiku se bohužel domek snů i přes skvělé obsazení začne hroutit a odhalí, že je uplácaný hlavně z charizmatu hereckých hvězd.

Jim Sheridan si sice kromě politicko-rodinných snímků ze Severního Irska (Ve jménu otce, Boxer) udělal jméno i emocionálními rodinnými dramaty o nových začátcích jako In America, ale z takového materiálu, který měl v Dream House, nedokázal postavit nic pořádného. Rozhodně nenatočil druhé Osvícení, na něž odkazuje pár nevhodných halucinací, když svlečený Daniel Craig usne ve vaně.

Dream House (thriller, USA, 92 minut)

Režie: Jim Sheridan
Hrají: Daniel Craig, Rachel Weiszová, Naomi Wattsová, Marton Csokas
Premiéra: 6. října
Hodnocení: 40 %

Autorka je spolupracovnicí redakce