Prague Design Week ohlásil vítěze a sedm tisíc návštěvníků

Oceněná díla pražského Design Weeku

Oceněná díla pražského Design Weeku Zdroj: Design Week

Anna Jožová připravuje leptání
Oceněná díla pražského Design Weeku
Oceněná díla pražského Design Weeku
Skleněnou dózu z leptaného skla navrhla studentka UMPRUM Anna Jožová
Anna Jožová připravuje leptání
11
Fotogalerie

Letošní Prague Design Week zná své výherce. Na slavnostním zakončení přehlídky bylo vyhlášeno celkem deset cen. V kategorii Nejlepší produkt/kolekce zvítězila Anna Jožová a její skleněné vázy Eternity. Cenu za Nejlepší expozici získala značka Leathery. Cenu návštěvníků si odnesly hry od Maty Moves. Speciální cenu za přínos mimo kategorie získal Marian Sekula, designér interiérových a exteriérových plastik a nábytku.

Přehlídku Prague Design Week si letos prohlédlo přes sedm tisíc  návštěvníků. „Číslo mě velmi mile překvapilo, ukázalo se, že ani velikonoční svátky návštěvnost nesnížily, je dokonce vyšší než minulý rok,“ komentoval výsledek za organizátory Ondřej Krynek.

Jedna z vítězek, Anna Jožová, se koncem loňského roku podílela i na tvorbě artefaktů pro magazín E15 Premium. Její dílo kombinující sklo a porcelán se stalo dárkem pro hosty při uvedení časopisu Elita byznysu, které se koná při zahájení prosincových světových parkurových závodů Global Champions Prague Play Off v O2 areně.

„Dílo zachycuje symbiotický vztah koně a jezdce při parkuru a má být hmotnou vzpomínkou na zážitky z jezdeckého klání. Estetický tvar doplňuje soška houpacího koně, který je skromným symbolem přesnosti – klíčové vlastnosti v této náročné disciplíně. Zaujalo mě, že do projektu nebude vepsána pouze spolupráce jezdce a koně, ale i spolupráce dvou ateliérů – Ateliéru skla a Ateliéru keramiky,“ uvedla ke svému návrhu Anna Jožová, která ve svých úspěších pokračuje, což potvrdila i aktuálním prvenstvím na pražském Desigweeku.