Režisér Spielberg zfilmoval slavná Tintinova dobrodružství

Režiséři Steven Spielberg a Peter Jackson s producentkou Kathleen Kennedyovou

Režiséři Steven Spielberg a Peter Jackson s producentkou Kathleen Kennedyovou

(VIDEO) Odvážný mladý reportér Tintin spolu se svým věrným psím společníkem Filutou jsou hlavními hrdiny amerického animovaného filmu Tintinova dobrodružství s podtitulem Tajemství jednorožce ve formátu 3D. Příběh inspirovaný oblíbenými příhodami knižního a komiksového hrdiny Tintina, kterého stvořil belgický autor publikující pod pseudonymem Hergé, natočil režisér Steven Spielberg a trvá 107 minut. Ve formátu 3D bude mít v České republice premiéru 27. října.

Zvídavý reportér Tintin spolu s pejskem Filutou na trhu zakoupí model lodi, který v sobě ukrývá tajemství. Loď je mu brzy odcizena a Tintin se při pátrání po ní dostane do spárů padoucha Sacharina. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin křížem krážem celý svět ve snaze dostat se jako první na místo posledního odpočinku kdysi slavné lodě Jednorožec. Proradný Sacharin je jim ovšem v patách a i on by se rád zmocnil vraku, který by ve svém nitru mohl skrývat klíč k obrovskému bohatství.

Komiksy o Tintinovi, které psal a kreslil Belgičan Georges Remi pod pseudonymem Hergé, byly od svého vzniku přeloženy do více než sta jazyků a dosud se jich prodalo více než 250 milionů výtisků.

Český trailer k filmu Tintin: Tajemství jednorožce

Režisér Spielberg poprvé oslovil Hergého se záměrem na filmové zpracování Tintinových příběhů již v roce 1983. Hergé ale zemřel dříve, než se oba mohli sejít, jeho manželka ale později vyplnila přání svého muže a práva na film Spielbergovi přenechala.

Spielberg si pro spolupráci na snímku přizval kolegu režiséra Petera Jacksona, který zfilmoval slavnou trilogii Pán prstenů. Výsledkem je podle Spielberga „částečně tajemný, částečně detektivní příběh plný nepopiratelných dobrodružných prvků, který je celý vystavěn na základě fascinujícího příběhu o přátelství, loajalitě a důvěře mezi kapitánem Haddockem a Tintinem“.