Vzestup Skywalkera má nejslabší start z nové trilogie, Disneymu přesto nejspíše vydělá miliardu

Star Wars: Vzestup Skywalkera

Star Wars: Vzestup Skywalkera Zdroj: Disney

Star Wars: Vzestup Skywalkera
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Star Wars: Vzestup Skywalkera
6
Fotogalerie

Nejnovější díl Star Wars: Vzestup Skywalkera se může stát letošním sedmým filmem, který studiu Disney vydělá více než jednu miliardu dolarů. A to i přesto, že z nové trilogie měl právě Vzestup Skywalkera nejnižší tržby za otevírací víkend.

V amerických kinech si nové Star Wars připsaly za první víkend celkem 176 milionů dolarů. I přesto je devátý díl oproti minulým dílům značně pozadu. V roce 2015 vydělal za stejné období sedmý díl s názvem Síla se probouzí celkem 247 milionů dolarů. Následující osmý díl Poslední z Jediů pak vydělal 220 milionů dolarů.

I přes nepříliš lichotivé recenze však má Vzestup Skywalkera podle některých odborníků solidní šanci na to, aby se stal letošním sedmým filmem studia Disney, které pokoří magickou hranici jedné miliardy dolarů ve výdělcích. 

„Vzestup Skywalkera měl jeden z nejlepších prosincových víkendů v historii americké kinematografie. Logicky však ale bude srovnáván s předchozími díly,“ doplnil pro CNBC mediální analytik společnosti Comscore Paul Dergarabedian.

Podle něj bude nyní pro celou značku Star Wars potřeba, aby nechala celou franšízu na nějaký čas odpočinout a fanoušky příliš nezahlcovala. „Jako studio asi nechcete vidět klesající fanouškovskou základnu. Zejména pokud se jedná o závěrečný díl trilogie,“ doplnil Dergarabedian.