Kvapil by na nabídku z NHL kývl

Hokejista Marek Kvapil chce s Vítkovicemi dojít dál, než loni.

V loňské extraligové sezoně vyletěl hokejový útočník Vítkovic, Marek Kvapil, jako kometa. Dokonce si zahrál i za národní tým. V přípravě na nadcházející sezonu dokazuje, že loňský povedený ročník nebyla náhoda a sází jeden gól za druhým.

V přípravě se vám střelecky daří. Nemáte strach, že přijde Extraliga a nebudete dávat góly? Já doufám, že se mi bude dařit i v Extralize. Musím ale říct, že ty přípravné zápasy nemají až takové tempo. Na druhou stranu bych lhal, kdybych tvrdil, že mě to netěší, jak se zatím daří.

Dal vám trenér Hadamczik nějak najevo, že by ofenziva měla stát letos i na vás? Zatím ne. Já si ale už sám uvědomuji určitou zodpovědnost. Určitě mě trenér bude stavět více než loni, ale hra samozřejmě nebude jen o jednom hráči. V týmu máme hodně zkušených hráčů a na hře se musíme podílet všichni stejně.

Hodně se mluvilo o tvrdém utkání ve Zlíně v Tipsport Cupu. Co se tam vlastně stalo? Byl to zápas o postup ze skupiny a nikdo nechtěl prohrát. Bylo to docela vyhecované, ale zápasy se Zlínem jsou vždy takové. A že tam byly nějaké šarvátky? To k hokeji patří.

Před příchodem do Vítkovic jste se zkoušel prosadit i v Americe. Jaké to tehdy bylo? Mrzí mě, že jsem se neprosadil do NHL. Na farmě Tampy Bay Lighting se mi docela dařilo a i vedení bylo spokojeno. Říkali mi, že určitě šanci dostanu. Bohužel pro mě se později vyměnil trenér a já již šanci nedostal. Ty poslední dva roky na farmě byly potom dost tvrdé.

Chtěl byste se vrátit do NHL? Určitě. Kdyby přišla nabídka, neváhal bych. Ale musel bych vědět, že zase nepůjdu na farmu.

Máte před nastávající sezonou nějaký cíl? Chtěl bych s Vítkovicemi dojít dál než loni, ale hlavně bych chtěl být přínosem pro klub.