Lázně se topí pod splašky

Horké i mokré chvilky si užívají majitelé domů na Staré Louce. Do sklepů jim tečou splašky.

Přívalové deště pořádně trápí lidi z podsklepených domů na Staré Louce, která je v současné době velkým staveništěm. Protože má většina z nich podobné problémy poprvé, vidí příčinu právě v rekonstrukci podnikatelsky nejzajímavější části lázní, ze které zmizel několikametrový pás zeleně. Deště jim do sklepů několikrát po sobě vytlačily nevábně vonící překvapení. A cítit je tam stále. Podnikatelé a nájemci ze Staré Louky mohli pouze bezmocně přihlížet a poté několik hodin uklízet.
„Splašky nám sklep vytopily už pětkrát. Plavaly v nich vložky, tampony, zbytky toaletního papíru a do toho naše zboží z mrazáků, které voda převrátila. Byl to takový tlak, že vyrval i poklopy ze země,“ popisuje Zdena Šťastná, vedoucí provozní Hotelu Palacký.
Nejhorší podle ní je, že pach fekálií cítí návštěvníci po celém hotelu. Což se k jeho třem hvězdičkám příliš nehodí.
Stejný puch jako v Palackém mají také nájemníci z vedlejšího domu. „Kdysi jsme měli ve sklepě vodu plnou bahna a semínek. Nikdy to ale nebyly fekálie. Technici nám zatím doporučili, abychom si do sklepa dali pojistnou klapku,“ říká majitelka jednoho z bytů Milena Puchernová.
Nájemníci nyní čekají, co se bude dít dál. Stejně jako vedení magistrátu. „Rekonstrukce Staré Louky, kterou provádí město, se kanalizace v podstatě nedotkla. Takže předpokládáme, že nebude příčinou těchto potíží,“ říká Jan Kopál, mluvčí karlovarské radnice.