Letadla budou létat z Brna do Prahy. Škrtům navzdory

Od 1. listopadu vystřídá na lince Brno-Praha České aerolinie letecká společnost Central Connect Airlines.

Česká letecká společnost Central Connect Airlines naváže se začátkem zimního letového řádu na pravidelné lety mezi Brnem a Prahou, které dosud zajišťovala společnost České aerolinie. Z brněnského letiště se tak bude létat do hlavního město od 1. listopadu. Navzdory plánům ČSA, že linku bez náhrady zruší.

„Slíbil jsem chytrá řešení, nikoliv hloupé škrty. Společně s Letištěm Brno jsme zachránili letecké spojení, které je nezbytně nutné pro rozvoj našeho kraje. Jsem rád, že na místo hloupého škrtu dnes můžeme oznámit úspěšné dokončení jednání o zachování linky Brno-Praha. V zimním letovém řádu se bude jednat o tři rotace denně,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Letadla Saab 340 o kapacitě 33 míst a rovněž posádky společnosti Central Connect Airlines nebudou na lince do Prahy nic nového, protože již dosud mezi Prahou a Brnem létají pod značkou Českých aerolinií na základě pronájmu. Letecká společnost také z Brna v květnu 2010 zahájila pravidelné spojení dvakrát týdně do chorvatského Zadaru.