Letní kočičí pohoda

V Děhylově je zvláštní hotel. Nespí v něm lidé, ale kočky.

Ve vlastním apartmá mají svůj pelíšek, záchod i misku. Dvakrát denně se proběhnou po domě. Kočičí hosté hotelu v Děhylově v době, kdy jejich páníčci odjedou na dovolenou, rozhodně nestrádají. V loňském létě našli u Chylových ubytování první kočičí hosté, letos přichází další.
„Zjistila jsem, že na Opavsku není žádná možnost, kde by mohli majitelé bez obav zanechat svou kočku, když jedou na dovolenou, nebo když onemocní,“ říká Ludmila Chylová, která se už deset let specializuje na chov mainské mývalí kočky a plemene Ragoll. Všechny své kočky i sezonní hosty považuje za členy rodiny. „Kočky jsou jako lidé. Pokud někoho nesnáší, prostě k němu nejdou. Všechny jsou mí mazlíčci. Když je zavolám jménem, přiběhnou. Když je hra přestane bavit, prostě odejdou,“ rozpovídá se Chylová.
Zatím v hotelu ubytuje najednou osm koček, ale plánuje kapacitu rozšířit až na patnáct. Každé ráno jim majitelka vyčistí záchod, vymění stelivo a doplní misku granulemi. „Náš hotel splňuje veškeré požadavky. Nechybí ani vanička na omývání misek a po každém kočičím návštěvníkovi box desinfikujeme. Abychom mohli kočku přijmout, musí majitel přinést maximálně tři dny staré potvrzení od veterináře, že je zdravá a že má veškerá nutná očkování,“ připomíná Chylová.
Aby se tam kočka cítila jako doma, může jí pán přinést i hračky nebo pelíšek. Ceník ubytování začíná na stokoruně za jednu kočku včetně stravy a steliva.
Podobné ceny má i další hotel pro psy a kočky na Opavsku, který je ve Štěpánkovicích.