Léto patří hokejové bitvě

Prázdniny nabídnou reprezentanty pod koši i hokejisty ze severu. Začne také fotbalová liga.

Hokejem, basketbalem a fotbalem ožije o prázdninách Liberec. Do města přijedou špičkoví hráči s oranžovými míči i hokejkami. V druhé půli léta pak odstartuje fotbalová Gambrinus liga.
Jako první si užijí fanoušci košíkové. Na palubovce v liberecké Tipsport areně bude v červenci trénovat český basketbalový výběr do osmnácti let. Ten se připravuje na evropský šampionát, který je na programu na konci července v polské Wroclavi. „Během přípravy se české basketbalové naděje střetnou v hale pod Ještědem se stejně starými reprezentanty našeho západního souseda. Ke dvěma zápasům proti německému výběru nastoupí čeští basketbalisté v sobotu 16. a v neděli 17. července,“ lákají diváky na veřejné zápasy pořadatelé. Vstupné na utkání s Německem bude pro příchozí zdarma.

Hokejový turnaj

Největším sportovním turnajem léta bude bezesporu European Trophy v hokeji. Do Liberce dorazí tři zahraniční týmy, které se stanou soupeři domácích Bílých Tygrů. Na led proti Liberci vyjedou hráči Adler Mannheim, švédští Luleå HF a hokejisté Eisbärnem Berlín.
„Na úvod září tak fanoušky Tygrů čeká pořádně šťavnaté hokejové menu. Ve čtyřech dnech uvidí tři špičkové evropské soupeře,“ slibuje divákům mluvčí Tygrů Jan Rachota. Hokejová utkání ale odstartují už mnohem dřív prvními zápasy turnaje. Nejdřív bude s Bílými Tygry na domácím ledě soupeřit 16. srpna Brno.

Startuje fotbal

V půlce letních prázdnin začne i fotbalová Gambrinus liga. Poslední červencový víkend odehraje Slovan Liberec úvodní utkání v Plzni. Domácí duel je na programu 6. srpna, kdy bude Liberec hrát se Slavií.

Kam za sportem o prázdninách

BASKETBAL
U18: Česko – Německo
16. a 17. července
Tipsport arena Liberec

HOKEJ
European Trophy
16. 8. v 18.30, HC Kometa Brno (Svijanská aréna)
18. 8. v 18.30, HC Pardubice (Svijanská aréna)
1. 9. v 18.30, Adler Mannheim (Tipsport arena)
3. 9. v 19.00, Luleå HF (Tipsport arena)
4. 9. v 17.00, Eisbären Berlin (Tipsport arena)

FOTBAL
Gambrinus liga
2. kolo (první domácí zápas)
6. 8. v 18.00, Slovan Liberec x Slavie Praha