Léto v Opavě: Špinarová i AC/DC

Celé léto Opavanům servíruje muziku i filmy letní městský festival. Tento týden přinese vážnou hudbu, rock i film pro děti.

Opavské kulturní léto je v plném proudu a léto ve městě zpestřuje už pátým rokem. Do Opavy tento týden přinese velkolepé hudební projekce i živý koncert Věry Špinarové.
„Festival připravujeme proto, aby během prázdninové sezony oživil centrum města a Městské sady. Vstup na veškeré akce je volný,“ uvedl mluvčí radnice Jan Šindler.
Čtvrtý týden Opavského kulturního léta je ve znamení promítání pod širým nebem. Kromě tradičního letního kina v Městských sadech, které tentokrát uvede animovaný snímek Madagaskar a slavné Menzelovy Postřižiny, Opavany čekají i dvě koncertní lahůdky.
Nejslavnější operní melodie v podání tří největších tenorů minulého století Josého Carrerase, Plácida Dominga a Luciana Pavarottiho doprovázených několikasetčlenným orchestrem si lidé vychutnají na Dolním náměstí ve čtvrtek 8. července.
V sobotu 10. července pak dá stříbrné plátno ožít dalšímu vystoupení. Milovníky rockové muziky v Městských sadech potěší australská hardrocková kapela AC/DC a záznam jejího koncertu z rockového festivalu v Doningtonu v roce 1991.
Živé vystoupení je na programu festivalu ve čtvrtek 15. července. Do Opavy zamíří Věra Špinarová. Zpěvačka vystoupí s kapelou Adam Pavlík band a zazpívá své největší hity.