Léto ve jménu krajky a džungle

móda

móda Zdroj: karen millen

Toto léto zapomeňte na výpůjčky z šatníků vašeho přítele či manžela. Letošní sezoně vládne ženskost a volání tropických dálek. Vše vsaďte na ultraženskou krajku, barvy a zvířecí či rostlinné potisky.

Krajka, jemné aplikace a splývavé, transparentní látky se objevily v mnoha kolekcích na aktuální sezonu. Precizní střihy dlouhých rób, které podtrhují ženskou postavu, předvedla kolekce Donatelly Versace, která krajkou nešetřila. Konkurovat jí mohou snad jen kratší a více dívčí modely, které předvedl módní dům Louis Vuitton.

Pokud nemáte ráda zelenou, pak se vám asi nebude zamlouvat kolekce Giorgio Armani couture. Návrhář se zjevně zamiloval do všech odstínů tropů – od citrusů přes šťavnaté listy palem až po hnědozelenou. V jeho kolekci také objevíme masivní potisky hadí či ještěrčí kůže.

Podobná témata najdeme i v kolekci Karen Millen, která vedle kůže plazů sází na oblíbené vzory geparda, zebry či exotických květin, které však často přecházejí do abstraktních poloh a přidávají tak šatům na zajímavosti.