Lidi ošetří v moderním centru

Kolem 470 milionů korun bude stát přestavba polikliniky na Smíchově. Stane se moderním centrem.

Hudebník, herec a moderátor Marek Eben strávil na Smíchově dětství, a proto se minulý týden ochotně ujal oficiálního zahájení druhé etapy výstavby nové supermoderní polikliniky v Kartouzské ulici na Smíchově.

„To místo znám opravdu důvěrně, byl jsem tu párkrát sešit, obvázán i vyvrtán. Na Smíchově bydlí stále moje maminka a bratr s rodinou a moje příbuzenstvo vzkazuje, abyste sebou hodili,“ zavtipkoval Eben poté, co symbolicky začal bourat starou zeď v místě, kde bude stát vstupní budova s novou vrátnicí.

Za modernizaci bývalého Okresního ústavu národního zdraví a jeho přebudování na Centrum zdraví Smíchov investor, společnost Medfin, zaplatí zhruba 470 milionů korun.

Na podzim stavbaři dokončí třípodlažní pavilon Jih s pětadvaceti specializovanými pracovišti a patnácti lůžky, staré objekty polikliniky dělníci zrekonstruují.

„Snažíme se pracovat tak, abychom co nejméně omezili provoz,“ řekl ředitel společnosti Radek Luptovský.

V poslední čtvrté etapě podle něj postaví nový pavilon Sever s moderně vybavenými lůžky, a to do konce roku 2012. Centrum zdraví nabídne také ordinace k pronájmu novým lékařům.