Lioliose zaujal český hokej

Fotbalisty Karviné v zimní přestávce posílil řecký fotbalista Vasilis Liolios.

Řeckých fotbalistů neběhá po českých fotbalových stadionech mnoho. V kabině druholigového celku Karviné jsou ale hned dva. Vedle Elvista Cikua posílil kádr v zimě i obránce Vasilis Liolios. V Karviné, kde žije velká řecká menšina, se mu líbí a velkým zážitkem pro něj byl i hokej, který viděl poprvé v životě.

Mohl byste karvinským fanouškům přiblížit svou dosavadní kariéru? Karviná je moje první zahraniční angažmá. Předtím jsem hrál jen v Řecku. Do roku 2008 čtvrtou ligu za Vataniakos, další dvě sezony pak druhou nejvyšší soutěž v Olympiaku Volu. V Řecku fandím Larisse, za kterou bych si někdy chtěl zahrát. Ale jinak mým vysněným týmem je Manchester United.

Jak jste se dostal do Karviné? To je složitý příběh. Stál za tím můj manažer Ryan Kapagiannidis, který působí v Řecku a spolupracuje s klubem. Ten je manažerem dalšího karvinského hráče Elvista Cikua, kterého znám z Řecka. Jeho bratranec Filip Raptopulos v klubu působí jako trenér přípravky a hodně mi při aklimatizaci pomáhá.

Neměl jste problém s adaptací v kabině? Kvůli jazykové bariéře pro mne nebyly první tréninky jednoduché. Navíc musím přiznat, že jsem nebyl v ideální kondici, takže jsem trpěl. Hodně mi ale pomohl Ciku. V Karviné je však výborná parta a v kabině je vše bez problémů.

Fanoušci vás zatím moc neznají. Co od vás mohou čekat? Hraji levého obránce. Mou silnou stránkou je hra levou nohou a centrované míče, takže dokážu pomoct i v ofenzivě.

Karviné podzim příliš nevyšel a na jaře plánuje útok na vyšší příčky. Má na to? Zatím se s týmem spíše sžívám, takže to nemůžu hodnotit. Ale tým bezesporu má kvalitu.

Jak jste zatím spokojen se svými výsledky? Zápasy v přípravě byly docela dobré, avšak pořád je co zlepšovat. Nejvíce musím zlepšit fyzičku, kde je to trošku slabší. Ale nebojím se, doženu to.

A co děláte ve volném čase? Jsem tady teprve pár týdnů, takže město i spoluhráče zatím poznávám. Volný čas trávím především se svými přáteli, které jsem si v Karviné našel. Ti mě berou do okolí. Velkým zážitkem pro mě bylo hokejové utkání mezi Třincem a Pardubicemi. Hokej jsem naživo viděl poprvé v životě a stálo to za to. Doma čas trávím sledováním televize, brouzdáním po internetu a také voláním domů.

V Karviné jste na hostování do konce sezony. A co plánujete pak? To teď neřeším. Jsem v Karviné a chci hrát fotbal.