Majáles na podzim? A proč ne?

Šeříkovka zve na Podzimní majáles. Jarní rockovou náladu tu budou kapely vařit 16. listopadu.

Majáles býval jarním studentským svátkem. Protože ale dnes je oficiální svátek studentstva až v půli listopadu, napadlo pořadatele zorganizovat Podzimáles. Tak se přesně jmenuje akce, která se uskuteční 16. listopadu večer v Šeříkovce. „Hlavní hvězdou večera bude pardubická formace Vypsaná fixa. Nevídaný zážitek určitě nabídne exkluzivní host Podzimáles, japonská rokenrolová trojice Detroit7. Ta je shodou okolností na evropském turné a 16. listopadu měla volný den. Tak jsme ji oslovili - a vyšlo to,“ říká Jan Lippert z pořádající agentury a dodává, že kromě toho se návštěvníci mohou těšit třeba i na časem již prověřenou Prague Conspiracy.

„Tahle kapela vypustila ze svého názvu slovo ska a hraje dál bez dechových nástrojů, v rockovějším duchu. Nicméně i oblíbené staré pecky určitě taky zahrají,“ říká Jan Lippert. Ale ani fandové skáčka nepřijdou na Podzimáles zkrátka. Infuzí pro tuto krevní skupinu bude vystoupení kapely Discoballs, která patří na české hudební scéně ke skáčkové špičce.

„Discoballs, Vypsaná fixa i Prague Conspiracy jsou první z kapel, které už potvrdily,že přijedou zahrát na Majáles 2011. Jejich vystoupení v Šeříkovce je tedy jakousi pozvánkou na jaro,“ doplňuje Jan Lippert. Podzimáles startuje v úterý v šest hodin večer, nedočkavci mohou do Šeříkovky vstoupit už půl hodiny předem.