Majitelem logistického parku ve Stříbře se stal britský fond

Developerská společnost Panattoni Europe a realitní investor Standard Life Investment prodali investičnímu fondu NBGI Private Equity logistický areál Panattoni D5 Logistics Park za 36 milionů eur. Transakci zprostředkovala společnost JLL.

Standard Life Investment, jeden z největších evropských realitních investorů, vytvořil s developerskou společností Panattoni joint venture, který v zastoupení fondu SLI Select Property Fund postavil v roce 2007 logistický areál Panattoni D5 Logistics Park. Ten se nachází u Stříbra, u exitu 107 dálnice D5. Nabízí 62 000 m2 moderních skladových a výrobních prostor. K jeho největším nájemcům patří společnosti Lear Corporation (výroba; auto-moto průmysl), Leoni neumatic (výroba, elektrotechnický průmysl) či ASSA Abloy (výroba; spotřební zboží).

Andrew Jackson, fund manager Standard Life Investments Select Property Fund, transakci komentuje slovy: „Tato nemovitost je příkladem striktní investiční strategie našeho fondu. Ta se začíná vytvářet už v týmu průzkumu trhu, který v roce 2006 vyhodnotil středoevropský trh logistických a průmyslových nemovitostí jako perspektivní a atraktivní pro realitní investice. Jako jednoznačně pozitivní naši analytici ocenili ekonomický růst a rostoucí poptávku po skladových prostorech, kterou táhly vznikající velké infrastrukturní projekty.“ „Panattoni D5 Logistics Park ve Stříbře je naší první akvizicí v ČR. V posledních dvou letech jsme logistické areály nakupovali v Polsku a nyní vstupujeme i na český trh. Logistický park ve Stříbře byl bezesporu výbornou investiční příležitostí,“ říká James Huckle, ředitel realitních investic NBGI Private Equity.