Manažeři Rosněftu už nesmějí nosit boty z krokodýla

manažer - ilustrační foto

manažer - ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Boty z krokodýlí kůže, vyzývavé blůzky, odhalená ramena či těžké parfémy. To všechno zakázal ve svých kancelářích ruský ropný gigant Rosněft. Firma jasně vymezila svůj styl oblékání a doporučuje čtyři modely, které považuje za vhodné pro své zaměstnance.

Ruská ropná společnost Rosněft přijala přísný dress code. Kdo má rád výrazné barevné obleční, tak nemá od dnešního dne v ropné firmě v podstatě šanci pracovat. Společnost totiž jasně vymezila v čem budou její zaměstnanci chodit, jak do kanceláře, tak na obchodní schůzky.

Možné oblečení firma rozdělila do čtyř kategorií s jasnými názvy - Pro slavnostní příležitosti, Tradiční, Neformální a Podnikání v sobotu.

Slavnostní oblečení se u mužů omezí na tmavý oblek s bílou košilí a konzervativní kravatou a k tomu adekvátní černé zavazovací polobotky. Ženy mohou nosit sukně či šaty, povolené je i tmavé sako. Podpadky u lodiček však nesmějí být vyšší než deset centimetrů a norma ženám doporučuje nosit punčocháče bez ohledu na počasí. O firemním kodexu informoval německý server Welt.de.

Na obchodní schůzky již nemusí zaměstnanci chodit ve tmavém oblečení, ale je povoleno například světlé sako, barevnější kravata či pro ženy méně konzervativní blůza. Neformální oblečení, které mohou zaměstnanci nosit v pátek zahrnuje manšetrové kalhoty a pruhovanou košili. Model Podnikání v sobotu není jasněji specifikován.

Tabu jsou však v Rosněfti nově silně aromatické parfémy nebo toaletní vody, a nošení stejného oblečení déle než dva dny po sobě. Sankce proti zaměstnancům, kteří budou pravidla oblékání porušovat zatím podle mluvčího Rosněftu nejsou dané. „V nejhorším případě proběhne diskuse s nadřízeným, nebo na personálním oddělení,“ uvedl jasně mluvčí.