Maskovaný lupič s pistolí svázal barmanku

Policisté hledají maskovaného lupiče, který přepadl bar ve Starém Městě. Společnost Synot holding, které podnik patří, daruje čtvrt milionu korun tomu, kdo policii přivede na stopu.

Maskovaný lupič přišel do baru v úterý brzy nad ránem, kdy tam servírka byla sama. „Mladá žena si nejdříve myslela, že jde o vtip, protože muž měl na sobě černou paruku, jaké se nosívají na maškarní bál. V situaci, kdy muž k ní přistoupil a s namířenou krátkou zbraní jí řekl, že mu má dát všechny peníze, pochopila, že nejde o žert,“ popsal přepadení tiskový mluvčí policie Aleš Mergental.

Lupič ji přinutil kleknout na zem. Tam jí svázal ruce i nohy a do igelitové tašky sebral peníze a peněženky s tržbou. Odnesl si tak asi sto tisíc korun.

Mladá barmanka pak zmáčkla tísňové tlačítko a přivolala bezpečnostní agenturu. Přivolaní policisté prohledávali okolí i se služebním psem, nebezpečného pachatele ale nenašli. Společnost Synot holding, jako majitel baru teď vypsali finanční odměnu. „Kdo přinese informaci vedoucí k dopadení a odhalení pachatele, dostane dvě stě padesát tisíc korun,“ sdělila ve své zprávě tisková mluvčí holdingu Magda Pekařová. Informace mohou lidé sdělit na čísle 775 081 524.

Lupič je asi třicetiletý, štíhlé postavy, vysoký asi sto devadesát centimetrů. Na sobě měl oblečené modré džíny, modrobílou károvanou mikinu s kapucí, bílé sportovní boty a na hlavě měl černou paruku. Pokud by měl kdokoliv poznatky k loupeži samotné nebo pohybu pachatele, ať své informace sdělí na linku 158 nebo na jakémkoliv policejním oddělení.

Lupiči po dopadení hrozí až deset let vězení.