Matějská pouť se kvůli delší zimě prodlužuje do 1. května

Matějská pouť, ilustrační foto

Matějská pouť, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Letošní Matějská pouť na holešovickém Výstavišti v Praze, která měla skončit 21. dubna, bude prodloužena do 1. května. Důvodem je nepřízeň počasí, především nebývalé přívaly sněhu, s nimiž se majitelé stovek atrakcí po celý březen potýkali. Podle odhadu tak na pouť dorazila zhruba polovina obvyklého počtu lidí.

„Návštěvníci tedy mohou na Výstaviště přijít i od úterý 23. dubna do středy 1. května, protože v pondělí je a bude vždy zavřeno. Vstupné během prodloužené Matějské pouti bude pouhých 10 korun včetně sobot, nedělí a svátku,“ řekla mluvčí společnosti Incheba, která má areál v pronájmu. Zdarma se sem nadále dostanou děti do 120 centimetrů výšky a tělesně postižení včetně jedné osoby doprovodu.

Pouť se koná v Praze už popadesáté. Její tradice je v Národní knihovně archivována od roku 1595, letos je jí tedy už 418 let. Byla oslavou svátku svatého Matěje, proslulou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze. Na Výstavišti se koná od roku 1963. Její nabídka zůstává v posledních letech stálá, bývá však hodně závislá na počasí. Loni organizátoři přivítali 155 tisíc návštěvníků, předloni 215 tisíc lidí.