McLaren MP4-12C memoR: mentolka od Hamannu

McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)

McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)

McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)
McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)
McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)
McLaren MP4-12C memoR (Repro AutoRevue)
5
Fotogalerie
Ladičská firma Hamann přichází s další variací na svoji stavbu memoR, tentokrát v poněkud infantilně vypadajícím zbarvení.

Společnost Hamann má mezi renomovanými ladiči automobilů nezvykle široký repertoár, který sahá od malého Fiatu 500 Abarth Hamann až po mohutné SUV Range Rover 5,0 V8 Hamann. Nyní se pánové z Hamannu opět vrátili k jednomu z nejzajímavějších supersportů současnosti, modelu McLaren MP4-12C. Také tentokrát nese jejich práce označení memoR.

Pokud si vzpomínáte, vloni na jaře Hamann představil stavbu McLaren MP4-12C memoR, jež vynikala především stylistickými modifikacemi a černým lakováním s rudými doplňky na dveřích, kapotách nebo střeše. Novinka na níže připojených snímcích je do značné míry velmi podobná, změnila se především paleta odstínů, kterou nahradilo dominující bleděmodré lakování s černými doplňky.

Aerodynamické doplňky a drobné úpravy

Na první pohled si na voze všimneme sady aerodynamických doplňků včetně rozměrného předního spoileru s vestavěnými příčkami nesoucími vodorovné pásy LED denního svícení, agresivněji pojatých prahových obkladů, rozšířených blatníků, velkého přítlačného křídla na zádi nebo masivního zadního nárazníku s difuzorem.

Oproti černo-červenému memoR z loňského května se toho tedy mnoho nezměnilo, drobné odlišnosti však zaznamenáme. Patří mezi ně upravené tvarování střešního sání vzduchu nebo upravené okraje zadního difuzoru. Středem zadního čela ústí trojice koncovek výfuků a vůz stojí na jedenadvacetipalcových ráfcích s límci barevně odpovídajícími lakování karoserie.

Interiér využívá kombinace čalounění kůží a Alcantarou v podobné barevné kombinaci jako karoserie a dekoračních obkladů ze dřeva, nebo uhlíkových kompozitů. Na mechanických částech vozu zůstalo všechno při starém, přesto vás vyjde přestavba modelu McLaren MP4-12C u Hamannu v přepočtu bezmála na 2,5 milionu korun.

Zdroj: AutoRevue.cz