McLaren MP4-12C s dalšími dílčími úpravami

McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C Zdroj: Autorevue.cz

McLaren MP4-12C s dalšími dílčími úpravami
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
McLaren MP4-12C
6
Fotogalerie
Pro nadcházející modelový rok přichází model McLaren MP4-12C s dalšími vylepšeními. A to teprve necelý rok po zahájení prodejů.

Nový McLaren MP4-12C je zcela právem označován za spasitele automobilky McLaren a patří mezi nejlepší supersportovní automobily současnosti. Zahájení jeho výroby však provázely drobné obtíže, takže model MP4-12C se dočkal posledních úprav ještě těsně před předáním prvních vozů jejich zákazníkům koncem loňského července.

Úpravy mají za cíl zlepšit dynamické vlastnosti vozů, jakož i jejich ovladatelnost a praktické využití. Osmiválcová pohonná jednotka (M838T) s přeplňováním dvěmi turbodmychadly a objemem 3,8 l dostala nový program řídicí jednotky, díky kterému dosahuje nejvyššího výkonu 625 koní (460 kW), což je o 25 koní více než dosud.

McLaren MP4-12C se dočkal prvního faceliftu již po prvních měsících výroby

Průměrná spotřeba paliva zůstala zachována na hladině 11,7 l/100 km a emise CO2 dosahují hmotnosti 279 g/km. Nový program řízení pohonné jednotky se však ve spolupráci s upravenou sedmistupňovou převodovkou DSG podílí nejen na zrychlených odezvách plynového pedálu a měkčích změnách převodů, ale také na nepatrně zlepšených jízdních výkonech.

Zatímco z klidu na 100 km/h McLaren MP4-12C i po modifikacích zrychlí stále za 3,1 s, rychlosti 200 km/h dosáhne za 8,8 s a hranice 300 km/h za 36,5 s, a to znamená zlepšení o 0,1 potažmo 1,0 s. Soustava ISG upravující akustický projev pohonné jednotky od této chvíle umožňuje třístupňovou regulaci napříč přednastavenými jízdními režimy.

Kromě jiných se změnila také barevná schémata interiéru a design litých kol

Ale dílčích modifikací na modernizovaném McLarenu MP4-12C najdeme více. Kromě upravených barevných schémat povrchu karoserie i jejího interiéru a nových litých ráfků jde především o méně viditelné, ovšem o to příjemnější prvky. Řeč je především o nové klimatizaci, otevírání dveří konvenčním tlačítkem namísto občas stávkujících dotykových senzorů a možnosti zvyšovat v rychlostech do 60 km/h světlou výšku o 40 mm vpředu a o 25 mm vzadu kvůli pohodlnějšímu překonávání retardérů a dalších nerovností vozovky.