Medaili Kennedyho centra získali Christopher Waltz či Iván Eröd

Zleva: Karel Komárek zakladatel KKFF a předseda mezinárodního výboru pro kulturu Kennedy Centra, Štěpánka Komárková, zakladatelka KKFF a předsedkyně mezinárodního výboru pro kulturu Kennedy Centra, Franz Welser-Möst, hlavní dirigent Clevelandského orchestru, Helga Rabl-Stadler, prezidentka Salzburg Festspiele, Adrian Eröd(syn oceněného Iván Eröda, rakouského hudební skladatele) Deborah Rutter, prezidentka Kennedy Centra,  rakouský herec Christoph Waltz

Zleva: Karel Komárek zakladatel KKFF a předseda mezinárodního výboru pro kulturu Kennedy Centra, Štěpánka Komárková, zakladatelka KKFF a předsedkyně mezinárodního výboru pro kulturu Kennedy Centra, Franz Welser-Möst, hlavní dirigent Clevelandského orchestru, Helga Rabl-Stadler, prezidentka Salzburg Festspiele, Adrian Eröd(syn oceněného Iván Eröda, rakouského hudební skladatele) Deborah Rutter, prezidentka Kennedy Centra, rakouský herec Christoph Waltz Zdroj: KKCG

Předávání zlaté medaile
2
Fotogalerie

Držitel dvou cen Oscar Christopher Waltz, skladatel Iván Eröd, dirigent clevelandského orchestru Franz Welser-Möst a prezidentka Salzburg Festspiele Helga Rabl-Stadler. To jsou laureáti zlaté medaile Mezinárodního výboru Kennedyho centra pro umění. Česko zastoupil podnikatel Karel Komárek, jeden z předsedů výboru, který medaile předával.

Mezinárodní výbor Kennedyho centra pro umění ocenění uděluje osobnostem kultury od roku 2001. Letos zástupci výboru navštívili Maďarsko a Vídeň, právě tamní umělci zlatou medaili obdrželi.

„Rakousko je synonymem kultury a tradic. Rakouskou kulturu, známou svou bohatou historií, utváří jednak národní tradice a jednak směsice kulturních vlivů sousedních slovanských a románských národů. I proto je Vídeň již po staletí evropskou kulturní metropolí a světovým městem hudby,“ uvedl na slavnostním večeru Karel Komárek, předseda správní rady rodinné nadace Karel Komárek Family Foundation.

Již v minulosti se ziskem medaile mohli pyšnit například režisér Pedro Almodóvar, operní zpěvák Plácido Domingo, zpěvačka Soňa Červená nebo dirigent Jiří Bělohlávek.