Mexické vězení využije českou elektroniku, zájem může mít i Panama

Lucie Hrušková ukazuje jeden z interkomů, které společnost 2N dodala do budovy největší mexické banky.

Lucie Hrušková ukazuje jeden z interkomů, které společnost 2N dodala do budovy největší mexické banky. Zdroj: 2N

Společnost 2N Telekomunikace dodá IP interkomy věznici v mexickém státě Jalisco. Kontrakt by měl být podepsán v nejbližší době. „Počítáme, že projekt v konečné podobě dosáhne hodnoty přes dva miliony korun,“ informovala regionální manažerka firmy pro Mexiko Lucie Hrušková. Pro 2N v Mexiku jde již o několikátou zakázku.

Společnost například dodala 250 interkomů do největší mexické pobočky banky BBVA, instalovala také 350 telefonů pro nouzové volání podél dálnice Durando Mazatlán.

Pro předního českého výrobce komunikační elektroniky, který exportuje do 120 zemí světa, se tak stalo Mexiko nejdůležitějším latinskoamerickým trhem. „V současnosti tam vyvážíme zboží za zhruba 8,5 milionu korun ročně.

Zejména se jedná o IP interkomy a příslušenství k nim. Naše výrobky potřebují pro instalaci pokročilou infrastrukturu,“ uvádí Hrušková s tím, že právě Mexiko je už v mnoha oblastech technicky vyspělá země srovnatelná s evropským standardem.

Rostoucí trh

Jakožto velký vývozce ropy se Mexiko navíc relativně dobře vypořádalo s propadem její hodnoty. „Vlnu krizí, které se v souvislosti s poklesem cen ropy objevily napříč latinskoamerickými zeměmi, přestálo Mexiko nejlépe. Přes poměrně velké změny v kurzu mexického pesa k dolaru se stále objevují velké soukromé i vládní projekty. Vidíme tu rostoucí poptávku v oblasti elektronické bezpečnosti i automatizace budov,“ říká Hrušková.

Podle ní chce společnost 2N Telekomunikace rozšířit obchody i v ostatních zemích regionu. „Zejména země jako Kostarika a Panama jsou pro nás prioritou. V regionu máme několik partnerů, s nimiž spolupracujeme na projektech pro Panamský průplav. Očekáváme zde v příštích letech růst prodejů okolo 20 procent,“ dodala Hrušková.