Microsoft na jaře uvede nový letecký simulátor. Bude ke stažení zdarma

Microsoft Flight nabídne úchvatnou grafiku. Pro vychutnání všech detailů to však bude chtít pořádný hardware.

Microsoft Flight nabídne úchvatnou grafiku. Pro vychutnání všech detailů to však bude chtít pořádný hardware. Zdroj: Zive.cz

Mezi aktivitami Microsoftu najdeme i vývoj programu leteckého simulátoru. Flight Simulator vznikl už v roce 1982 a po 25 letech vývoje se z něj stal etalon počítačového létání. Na rozdíl od různých počítačových her se Flight Simulator vydal cestou co nejvěrnější simulace bez ohledu na zábavu.

Ta s ním ale ve finále byla leckdy větší, než s kdejakou hrou. Také díky tomu si program získal mnoho fanoušků, kteří jsou zklamáni stagnací vývoje od verze X vydané v roce 2006. Od letošního jara však budeme s Microsoftem létat v novém – Microsoft Flight.

Microsoft Flight už nebude čistým simulátorem, ale na reálnou fyziku a řízení letadla si nadále potrpí. Bude však přístupnější začátečníkům a nabídne více prvků zábavy v podobě misí a online propojení s ostatními hráči. Ohromí grafickým zpracováním jak terénu, tak modely letadel. Létat se bude nad skutečnými lokacemi kdekoli na Zemi, v některých oblastech bude možné aktivovat i aktuální reálné počasí. K dispozici bude pro PC a Xbox 360.

Microsoft nyní oznámil, že vývoj hry byl konečně dokončen a na jaře bude uvolněna. Nejvíce potěší, že létat budeme zdarma. Samotná hra bude ke stažení bezplatně a Microsoft bude chtít vydělávat na bonusových doplňcích, mezi kterými však zřejmě budou i další lokace. V základu se zjevně bude létat jen nad Havají.

Pokud vás nadchla myšlenka volného virtuálního létání, můžete si zahrát už teď, stačí vám přitom jen internetový prohlížeč a G. E. Flight Simulator. S několika modely letadel si můžete zaletět nad reálnou 3D krajinou z Google Earth.