Microsoft se vrací se svojí Wallet do boje s Apple a Samsung Pay

Windows Phone Wallet

Windows Phone Wallet Zdroj: http://www.windowscentral.com/

Technologický gigant Microsoft (MS) vrátí do svého systému Windows Wallet, elektronickou peněženku pro platby mobilním telefonem, která by měla umět uložit nejen údaje o platebních kartách, ale také jiných kuponech a dalších, například členských kartách. Záměry nedávno v rozhovoru s webem The Verge prozradil korporátní viceprezident Joe Belfiore. MS se tímto vrací po bok konkurenčních platebních systémů od Apple a Samsungu.

„Windows budou obsahovat peněženku. Měli jsme ji v telefonech už dříve a nyní pracujeme na možnostech dalšího rozšíření tohoto konceptu,“ uvedl Belfiore. Podle něj se firma například zabývá tím, jak zvýšit bezpečnost plateb. Jednou z možností by prý mohlo být propojení zabezpečení s novým systémem identifikace uživatele podle tváře či jeho duhovky Windows Hello.

K systému Hello je ale zapotřebí speciální kamera a tak si lze představit, že tyto platby budou fungovat z pohodlí domova, kdy uživatel nakupuje například na webu, pro autorizace plateb mobilem v obchodě však MS bude muset (konečně) spustit podporu NFC plateb.

O Windows a NFC se už mluvilo před dvěma roky, když vyšly mobilní osmičky. Aplikace Wallet v nich však nikdy nebyla řádně technicky zprovozněna pro jejich vypořádávání a sloužila jen jako úložiště pro informace o platební kartě zákazníka pro elektronické nákupy aplikace v obchodě Store od Microsoftu samotného.