Ministerstvo vyhlásilo soutěž na prodej hotelu v Jevanech

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo obchodní soutěž na prodej prázdného hotelu Interpatria ve středočeských Jevanech. Za areál, který úřad vlastní spolu s několika soukromníky, chce ministerstvo podle své úřední desky získat nejméně 30 milionů korun. Prodej objektu v lukrativní lokalitě má zprostředkovat pražská realitní kancelář Ráj nemovitostí.

„Aby bylo možné hotel prodat, bylo nutné se dohodnout s několika soukromými majiteli, na jejichž pozemcích hotel stojí. Proto není možné uskutečnit prodej prostřednictvím veřejné dražby,“ uvedla již dříve mluvčí ministerstva Jana Jabůrková.
Prodej jevanského hotelu není jedinou letošní změnou ve správě majetku ministerstva. Úřad letos také přehodnocoval smlouvy s nájemci ve svých prostorech v lukrativní Pařížské ulici u Staroměstského náměstí v Praze. V rámci veřejné soutěže vybral jako nejvýhodnější nabídku prodejce luxusních módních doplňků Christian Dior Couture, který si kromě obchodu pronajal v Pařížské od ministerstva dalších 281 čtverečních metrů ploch. Ministerstvo smlouvu s firmou uzavřelo na osm let, výnos státu z pronájmu má za tuto dobu činit zhruba 54 milionů korun.