Místo Prioru vyroste Galerie Teplice s multikinem

V Teplicích začala demolice bývalého obchodního domu Prior. Budovu nahradí moderní obchodní centrum Galerie Teplice s více než stovkou obchodů a krytými parkovací místy v centru města. Za projektem stojí developerská a investiční společnost Dandreet, výstavbu celého projektu provede společnost Metrostav. Objekt bude hotov do konce roku 2013, otevře se na jaře 2014. Projektové náklady dosáhnou přibližně 1,2 miliardy korun, uvedl mediální zástupce investora Martin Jonáš.

V současné době je v Galerii Teplice pronajato již přes 60 procent obchodů. Škála zahrnuje i kavárny, restaurace a další služby. Mezi nájemci, kteří již uzavřeli smlouvy, jsou například InterSport, Baťa, H&M, Lindex, Orsay, A3 Sport, Pompo, Bambule-AllToys, dm drogerie, Camaieu, Euronics, Reno, CCC, Tally Weijl, Grand Optical, Eiffel Optic nebo Knihy Dobrovský. „Významným krokem pro další posílení regionálního významu Galerie Teplice a zvýšení atraktivity pro své zákazníky je i uzavření smlouvy s provozovatelem multikina, společností Premiere Cinemas. V Teplicích se tak konečně otevře moderní multikino se čtyřmi sály,“ doplnil Lukáš Čepelka ze společnosti Dandreet.

Autorem architektonického návrhu a projektové dokumentace Galerie Teplice je českobudějovický Ateliér 8000, který se podílel na řadě významných staveb po celé České republice i na Slovensku. Po dokončení výstavby v Galerii Teplice vznikne na 500 nových pracovních míst. Společnost Dandreet realizuje a připravuje další projekty v centrech měst. Zabývá se developmentem obchodních, administrativních i bytových projektů. Nedávno zahájila výstavbu nákupního centra Galerie Šantovka v centru Olomouce s investicí zhruba tři miliardy korun.