Mistrovské tituly putují do Ameriky

Minulý víkend se v Hradci Králové uskutečnila doposud největší skate slalomová akce u nás.

Na devadesát nejlepších jezdců z šestnácti zemí světa se sjelo do Hradce Králové na třídenní Mistrovství světa ve slalomu na skateboardu.
„Páteční Giant slalom u Vysokého Chvojna málem celý propršel, ale nakonec v jednom zkráceném kole zvítězil Joe McLaren z USA, z Čechů byl nejlepší Petr Janoušek na vynikajícím pátém místě,“ uvedl Josef Štefka z pořádající agentury CTM.
Sobotní Tight slalom se jel na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Divákům se představili všechny kategorie, od dětí a juniorů po ženy a muže. „V závěrečném vyřazovacím Head to Head, kdy jezdí dva závodníci současně v paralelních tratích se představili i čtyři čeští závodníci. Napínavé finále rozhodla pouhá setina sekundy ve prospěch Joe McLarena který porazil Kuzminse z Lotyšska. V nedělním dual Slalomu na Roudničské ulici si pro svoje první zlato v kariéře dojel mladý Viking Hadestrand ze Švédska. V celkovém hodnocení pak vyhrál Joe McLaren USA před Henrikem Wadstenem a Hadestrandem, oba ze Švédska,“ sdělil Štefka, který skončil na devátém místě, Zdeněk Mach na osmém.
V soutěži žen zvítězila Američanka Lynn Kramer před Katrin Sehl z Německa a Sandrine Saint-Criq z Francie. „Nejlepší Češkou byla Renata Škrabalová na osmém místě. Příští rok se Mistrovství světa uskuteční v Kanadě, ale věříme, že do Hradce Králové se ještě slalom na skateboardu vrátí třeba závodem Evropského poháru,“ dodal Štefka.