Mitsuoka Orochi Final Edition: japonský excentrik se loučí

Mitsuoka Orochi Final Edition

Mitsuoka Orochi Final Edition Zdroj: Mitsuoka

Že jste ani nevěděli, že se něco takového vůbec vyrábí? To nic, prodává se výhradně v Japonsku…

Když se řekne Mitsuoka, vybaví se většině z nás zejména překarosované vozy Nissan Micra nebo Mazda MX-5 s řekněme našinci nepříliš vábně působícím designem, jenž odkazuje na klasické evropské automobily. Nicméně už od roku 2001 se vyrábí také kupé Mitsuoka Orochi (dostupné také v provedení roadster), jež je originální konstrukcí využívající některých prvků a postupů z někdejší Hondy NSX.

Mitsuoka Orochi Final EditionMitsuoka Orochi Final Edition | Mitsuoka

Před zadní nápravou tohoto modelu se i po letech stále nachází vidlicový, atmosféricky plněný šestiválec Toyota s objemem 3,3 l, výkonem 233 koní (172 kW) a točivým momentem 328 Nm. Navazuje na něj pětistupňová samočinná převodovka přenášející točivý moment na kola zadní nápravy. S cenou začínající v přepočtu na částce 2,5 mil. Kč v těchto dnech vstoupila do prodejů rozlučková série v podobě modelu Mitsuoka Orochi Final Edition.

Mitsuoka Orochi Final EditionMitsuoka Orochi Final Edition | Mitsuoka

Přesněji řečeno, půjde celkem o pět sérií, jež budou opatřeny například dodatečnými spoilery vpředu i vzadu nebo speciálním devatenáctipalcovými litými ráfky. Interiéry všech budou čalouněny dvoubarevnou kombinací kůže a Alcantary, dekoračními panely se stříbřitým povrchem a volanty dostanou obšití Alcantarou.

Mitsuoka Orochi Final EditionMitsuoka Orochi Final Edition | Mitsuoka

Článek vyšel na webu Autorevue.cz