Mladík táhne nohejbalisty nahoru

Hráči PKS Okna Žďár se o postup do první ligy poperou v baráži. Spoléhají na výkony devatenáctiletého mladíka.

Tenhle tým už dosáhl víc, než původně chtěl. Jenže s jídlem roste chuť, říká se. To platí i o žďárských nohejbalistech. Družstvo mladíků v čele s Karlem Hronem je krok od postupu do první ligy. Mančaft kouče Milana Pivničky bude i v baráži s Bělou spoléhat na bodový příspěvek devatenáctiletého lídra týmu. První zápas sehrají Žďárští 2. října v Bělé, odvetu o týden později doma ve Žďáře.

„Karel dělá v zápasech nejvíc bodů, singl je jeho disciplína, i ve dvojkách je výborný. Je schopný za víkend udělat čtyři pět bodů,“ chválí svoji hvězdu Milan Pivnička.

Bělá bude hájit prvoligovou příslušnost, Žďár se pokusí celek z Chrudimska ze soutěže vystrčit. Hraje se kdo s koho, na dva vítězné zápasy. „Byla by to hodně velká zkušenost hrát první ligu. Ty zápasy jsou úplně jiné,“ říká Karel Hron. „Připravujeme se na soupeře, s několika kluky od nich se známe, doufáme, že vyhrajeme,“ těší se na vrchol klubové sezony.

Ovšem Bělá toho přes sezonu moc nevyhrála. Zato Žďárští jsou na koni. „To by mohla být naše výhoda,“ myslí si specialista na singly.

KDO JE KAREL HRON

- teprve devatenáctiletý klenot žďárského nohejbalu
- dorostenecký mistr republiky a stříbrný z mistrovství světa v singlech
- táhne klub PKS Okna Žďár nad Sázavou za postupem do I. ligy, v cestě stojí poslední tým - Bělá