Moderní bydlení s kouzlem starých časů

Rezidenční projekt Lochkov Lofts na jihozápadním okraji Prahy se rozhodly společnými silami zrealizovat developerské společnosti Euro Ventures a ITAKA. Zrekonstruované objekty bývalého pivovaru v městské části Lochkov, vzdálené z centra hlavního města pouhých 13 kilometrů, nabídnou 73 bytových jednotek v zeleni a klidu.

Nové byty v projektu Lochkov Lofts osloví zejména ty zákazníky, kteří požadují komfort ve vysokém standardu za rozumnou cenu, a přitom touží po netypickém bydlení s osobitou atmosférou. Citlivou přestavbou zchátralého pivovaru vznikne v městské části Praha 5-Lochkov 73 originálně řešených bytů. Celý areál se skládá ze čtyř budov obklopených zelení, které nabídnou byty o výměře od 30 metrů čtverečních do 125 metrů čtverečních v dispozicích 1+kk až 5+kk a osm ateliérů.

Původní tři budovy budou zrekonstruovány, dvě z nich budou doplněny i novou výstavbou v souladu s tradiční architekturou. Komplex doplní jediná novostavba. „Jednotlivé domy budou směsicí různorodého typu bydlení, ze kterého si vyberou všichni potenciální zájemci. V nabídce jsou ateliéry a menší byty vhodné například pro mladé páry. Větší byty a mezonety ocení především rodiny s dětmi. Některé byty mají charakter loftového bydlení s vysokými stropy a otevřeným prosvětleným prostorem,“ říká o projektu Sylva Krtilová, Sales & Marketing Manager společnosti Euro Ventures.

#####Areál zajistí pocit jistoty a bezpečí

Některé byty mají terasy a lodžie, vybrané byty v přízemí vlastní předzahrádky. Uspořádáním budov do čtvercového komplexu s vnitřním nádvořím se utvoří přirozeně uzavřený areál, který obyvatelům poskytne soukromí a bezpečí. K dispozici budou sklepní kóje a parkovací stání v podzemním podlaží, do kterého se vjede rovnou u vstupu do areálu. Klid domova tak nenaruší hluk z dopravy. „Výhodou projektu Lochkov Lofts je také jeho umístění. Městská část Lochkov je klidná, tichá oblast na okraji hlavního města, která umožňuje příjemné bydlení v zeleni. Lokalita je přitom velmi dobře dostupná. Cesta autem či MHD do centra města trvá zhruba 15 minut,“ dodává Sylva Krtilová.

Architektonický koncept pochází z dílny renomovaného italského architekta a restaurátora Alberta Di Stefana, který je současně ředitelem druhé developerské společnosti ITAKA. V České republice působí již 15 let a soustředí se zde na renovace historických kulturních a průmyslových objektů. Má za sebou několik úspěšných realizací: například přestavbu secesního nuselského mlýna na loftové byty či renovaci secesní vily Helena - národní památky v Praze 5. Jeho ohleduplný přístup k rekonstrukci historických objektů s důrazem na zachování původních prvků a osobité atmosféry se promítá i do projektu Lochkov Lofts.

#####Cílem je zachovat originální architekturu