Morgan AR Plus 4 dostal vůbec poprvé motor Cosworth

Morgan AR Plus 4

Morgan AR Plus 4

I britská retro klasika Morgan musí inovovat. A tak je tu nový model Morgan AR Plus 4, který se představil během závodů klasických vozů na okruhu Silverstone. Novinku bude vyrábět závodní divize automobilky AR Motorsport.

Vůbec poprvé se pod kapotu silničního Morganu nastěhoval motor Cosworth. Jedná se o čtyřválec 2,0 l laděný na zajímavých 225 koní. Nemůže chybět klasická manuální převodovka a auto dostalo kratší stálý převod, aby šel potenciál motoru lépe využít třeba na okruhu.

Morgan AR Plus 4Morgan AR Plus 4

I když se Morgan AR Plus 4 inspiruje v klasických závodních vozech, je vybaven poměrně luxusně a nechybí ani dodatečná hluková izolace pro větší komfort posádky. I tak má ale Morgan hmotnost jen asi 900 kg, takže se s ním čtyřválec příliš nenadře.

Morgan AR Plus 4 dostal vůbec poprvé motor CosworthMorgan AR Plus 4 dostal vůbec poprvé motor Cosworth

Společnost AR motorsport vyvinula nové brzdy a nový nastavitelný podvozek, ale chromované detaily a tlusté koberce v interiéru ukazují na to, že tohle není syrové okruhové náčiní. Morgan vyrobí jen padesát aut a už se mu prý hromadí objednávky. Základní cena je 55 000 liber.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz