Moscow City Ballet přijede v prosinci s Labutím jezerem

Moscow City Ballet

Moscow City Ballet Zdroj: Moscow City Ballet

V prosinci přijede do Bratislavy, Prahy a Ostravy nejvytíženější zájezdního baletní soubor na světě, proslulý Moscow City Ballet. Po loňském úspěchu baletu Romeo a Julie, letos vystoupí s další světovbou klasikou, s romantickým baletem Labutí jezero, který je základním kamenem ruské baletní školy.

Moscow City Ballet založil v roce 1988 slavný ruský choreograf Viktor Smirnov Golovanov. Ve své tvorbě navazuje na světově proslulou klasickou ruskou baletní školu a obohacuje ji důrazem na silný emocionální prožitek z tance. Moscow City Ballet je nejčastěji hostujícím baletním souborem světa.

Labutí jezero od Petra Iljiče Čajkovského je snad nejznámější baletní dílo na světě. Tímto klasickým dílem byl inspirován také úspěšný hollywoodský film Černá labuť s Natalií Portman, která dokonce dostala Oscara za ztvárnění hlavní role. Moscow City Ballet prozáří předvánoční čas klasickým romantickým vyprávěním o krásné princezně Odettě a divoké a vášnivé černé labuti Odilii. Mladý princ uvízne v nástrahách lásky a diváci se v předvánočním čase mohou těšit na krásný večer plný dokonalých baletních výkonů a strhující hudby.