Moskevská kamera zachytila brutální loupežné přepadení

Ruská televize Mir 24 odvysílala záběry celého průběhu brutálního loupežného přepadení, které se odehrálo ve středu na ulici Pravdy v Moskvě před vydavatelstvím Press nedaleko obchodního centra. Posádka nechráněného vozu Opel Astra převážejícího peníze se aktivně bránila, ale uloupení 18,5 milionu rublů nezabránila. Lupiči muže z bezpečnostní agentury navíc vážně zranili.

Na záběrech průmyslové kamery je vidět, jak za stojícím opelem zastavil na hlavní silnici vůz Audi, ze kterého vyběhli tři maskovaní muži ozbrojení železnými předměty (patrně nářadím) a samopalem. Okamžitě začali rozbíjet okna opelu ve snaze dostat se k penězům uvnitř. To se jim však zprvu nedaří, protože posádka se aktivně brání.

Napadený řidič chtěl dokonce s autem odjet, ale v tu chvíli se lupič se samopalem rozhodl střílet. Nakonec se zločincům podařilo auto otevřít a peníze sebrat. Na místě zanechali pobodanou a postřelenou posádku vykradeného a poničeného auta. Jeden z útočníků ale při zápase přišel o kuklu na hlavě, což by policii mohlo pomoci při identifikaci.