Motomše: Harleyáři se sjeli do Hranic pro požehnání

FOTOGALERIE. Motorkáři zaplnili v sobotu Hranice. Přijeli na první místní motomši.

Hranice | Kolona zhruba sto padesáti burácejících převážně harleyů projela v sobotu za asistence policistů Hranicemi. Motorky pak zaparkovaly na náměstí u kostela a přilákaly desítky místní, kteří si i přes aprílové počasí přišli prohlédnout nablýskané stroje. Místní klub harleyářů pořádal ve městě první ročník motomše.

Pozornost vzbudil i Pavel Barnasík z Velké u Hranic, který objel náměstí na vlastnoručně vyrobené replice amerického parního motocyklu z roku 1868, ale i mladík, který přijel na starém „pionýru“.

První ročník motomše hodnotili kladně přihlížející i organizátoři. „Je to pěkná akce, unikátní záležitost, která přilákala hodně lidí. Harleyáři, to je jiná kategorie, oni mají v krédu pohodovost, ohleduplnost a pokoru,“ vyjádřil se hranický starosta Miroslav Wildner.

„Je dobré, že se v Hranicích něco děje. Motorky se nám líbí, i když to není náš životní styl,“ shodovali se manželé Němcovi, kteří obhlíželi silné stroje. Motorkám a jejich majitelům požehnal po motomši hranický děkan Jiří Doležel. Přiznal, že se mu motorky líbí, ale že na tak velkých strojích nejezdil.

Do Hranic se sjeli motorkáři hlavně z Moravy, jeden dokonce až z Karlových Varů. „Počítali jsme, že přijede pět stovek motorek, ale i když nevyšlo počasí, jsme spokojení,“ sdělil Jiří Richter, prezident hranického klubu Harley friends, který akci zorganizoval.