Motorkáři všeho druhu míří do Podluh

Motorkářských sraz, který o víkendu pořádají berounští nadšenci v Podluhách, bude protipólem velkých megalomanských akcí. Sraz začíná v sobotu 14. srpna v libovolnou hodinu. Přijet můžete ale už dnes.

Epicentrem prvního ročníku Motosjezdu Podluhy bude hostinec v Podluhách. Za hospodou bude hlídané parkoviště motorek s motocampem. Na sále restaurace se pak uskuteční motorkářská tancovačka.

Na vlastní triko

Myšlenka uspořádat sraz motorkářů na Berounsku se zrodila v hlavě motorkářky.
„Důležité je motorkářské srdce a ne prachy,“ hlásá pořadatelka Věra Rudolfová a upřesňuje, že lidé z party pořadatelů nezastřešuje žádný oficiální klub. „Nemáme ani žádný web. Jsme jen parta starých bláznů, kteří se rozhodli, že si pozvou do své vesnice stejně postižené pacienty a udělají motosjezd. Takže žádní sponzoři, žádné peníze, žádná tombola, soutěže ani výhry. Jenom poctivost a pravé nadšení. V tomto duchu bude celá naše akce,“ řekla hlavní organizátorka setkání.
Motosjezd Podluhy bude mít v podstatě jen tři styčné body. Ubytování na jednom travnatém place, společnou spanilou jízdu Křivoklátskem a večerní rockovou tancovačku v hospodě.

Kejvačka i Harley

Free styl Motosjezdu Podluhy svádí na jedno místo vyznavače silničních motorek, terénních endur i choperů.
„Neexistují žádná omezení. Může přijet naprosto kdokoliv, kdo sedlá jednostopý stroj s motorem,“ potvrdila myšlenku sjezdu Rudolfová.
V různých koutech regionu už se proto formují party v kožených bundách i staromilci ve vatových kabátech na motorkách s logem Jawy. „Nezávazný program nám hraje do not. Původně jsme chtěli s paní vyrazit na soukromý výlet na Krakovec, tahle akce ale mění naše plány. Do Podluh se určitě podíváme a pokud se nám tam bude líbit, zůstaneme do neděle,“ řekl majitel Jawy 350 se sidekárou Václav Peroutka z Březové.
Kromě jiného ho láká také taneční zábava v duchu starých časů.

Směska s Akrobatem

Pořadatelé připravili pro účastníku motosjezdu country muziku přes den, a zemitý bigbít na večer. Po vyjížďce bude následovat čas na ubytování ve stanech, camp bude hned za hospodou. „K dispozici bude samozřejmě pivo, grilované maso a komárovská country skupina Kocábecká směska. Večer pak na sále hospody vypukne zábava s rockovou skupinou Akrobat z Hořovic. Na tuto zábavu bude vstup volný a to i pro nemotorkáře,“ řekla dále Rudolfová.
Během večerní tancovačky a přes celou noc bude prostor pro parkující stroje pod soustavným dohledem ochranky.

Spanilá jízda ve dvě

Sraz je v Podluhách v osvěžovně Jacky´s & Biker Paradise. První účastníci začnou přijíždět už v dopoledních hodinách. „Na vyjížďku vyrazíme přesně ve dvě hodiny odpoledne. Trasa povede vesměs po silnicích Brd. Žádné divočiny, spíš poklidná projížďka krajinou,“ dodala Rudolfová. První ročník Motosjezdu v Podluhách skončí v neděli samovolným odjezdem účastníků.