Musk má odvážné plány i se satelitním internetem. Seznamte se s jeho projektem

Elon Musk.

Elon Musk. Zdroj: Reuters

Elon Musk.
Elon Musk.
Elon Musk.
Elon Musk.
Raketa Falcon Heavy úspěšně odstartovala a načala novou éru dobývání kosmu!
8
Fotogalerie

Elon Musk připravuje satelitní internet Starlink. Jde o nový projekt Elona Muska a jeho firmy SpaceX. Jedná se o rychlý satelitní internet dostupný kdekoli na Zemi. Celá síť se bude skládat ze dvou vrstev satelitů, komunikujících na rozdílných frekvencích, celkově jich má být 12 tisíc.

Na vyšší oběžné dráze se má pohybovat 4 425 umělých družic, které se usídlí 1 126 km nad zemským povrchem. Nižší vrstvu potom bude tvořit 7 518 satelitů ve výšce asi 320 km. Tato obří soustava se bude synchronizovaně pohybovat po oběžných drahách, nepůjde tedy o geostacionární družice, které by vůči Zemi setrvávaly na jednom místě.

Podívejte se na video, které projekt Starlink představuje:

Cílem je přinést internet i do zemí, kde je složité či nemožné vybudovat standardní internetovou síť. Samozřejmě jde rovněž o velký byznys, neboť do těchto oblastí spadají téměř 4 miliardy lidí. Pokrytí se ale bude hodit i v rozvinutých aglomeracích.

Během sedmi let by se tak měla na oběžnou dráhu velká část z plánovaných mikrosatelitů. Kromě toho by v budoucnu satelitní internetové připojení Starlink měly využívat i všechny vozy Tesla a budou tak připojeny k internetu kdekoli na světě. 


Více o Elonu Muskovi sledujte na vtm.cz >>>