Na dva dělníky spadl panel. Jeden je mrtvý, druhý v nemocnici

Neštěstí se stalo ve čtvrtek odpoledne na staveništi v Ostravě-Zábřehu.

Těžký stavební panel, který měl být součástí skeletu stavby, propadl z výšky třetího patra dolů do přízemí. „Naneštěstí se v tu chvíli v prvním podlaží nacházeli dva dělníci, které padající dílec zachytil,“ popsal mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.
„Jeden z pracovníků, muž ve věku šestadvaceti let, utrpěl smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Zemřel ještě před příjezdem záchranářů a po jeho vyproštění již mohla zasahující lékařka pouze konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.
Druhého z dělníků ošetřila lékařka. „Po úrazu zůstal při vědomí, lékařka zjistila, že je poraněn na hlavě a v oblasti zad. Jeho zranění se jevila jako středně těžká,“ dodal Humpl s tím, že záchranáři zraněného převezli na traumatologii do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.
Tělo mrtvého šestadvacetiletého muže vynesli ze staveniště hasiči, nikdo další se dovnitř neodvážil. Ti také zajistili dva další nebezpečné díly a hledali, zda pod sutinami není ještě někdo. „Přítomní stavebníci nebyli schopni stoprocentně potvrdit, zda se všichni zaměstnanci, s výjimkou dvou zmíněných, zachránili,“ dodal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.
Hasiči ani speciální psi Městské policie Ostrava nikoho dalšího pod troskami nenašli. Okolnosti nehody teď šetří policie.