Na Kavčích Horách vznikl nový technologický hub

Na Kavčích Horách vznikl nový technologický hub Rockaway

Na Kavčích Horách vznikl nový technologický hub Rockaway Zdroj: Rockaway

Nové kanceláře Rockaway
Nové kanceláře Rockaway
Nové kanceláře Rockaway
Nové kanceláře Rockaway
Nové kanceláře Rockaway
6
Fotogalerie
Internetový podnikatel a investor Jakub Havrlant přestěhoval všechny firmy a start-upy zastřešené jeho skupinou Rockaway do kancelářského centra v Praze na Kavčích Horách. Na téměř čtyřech tisících metrech čtverečních tak na dohled od sídla České televize vznikl zcela nový technologický hub. Dosud byly více než dvě desítky projektů a zhruba 450 zaměstnanců Rockaway rozeseté po různých místech.

„Chtěli jsme vytvořit zázemí, které bude odrážet naši vlastní strategii, kdy na jedné straně fungujeme jako investor a podporujeme inovativní start-upy a současně ve vlastní režii stavíme interní projekty. V nových prostorách se tak potkávají ti nejlepší lidé z obou světů,“ sdělil investiční partner z Rockaway Jan Jírovec. V jím vedeném E-Commerce Holdingu sdružujícím šestnáct internetových obchodů mají peníze i miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

„Transakce měla několik specifik v podobě přípravy konsolidace skupiny a přípravy na její postupnou expanzi v rámci dané budovy. Vzhledem k velikosti pronajaté plochy jde o jednu z největších letošních transakcí na pražském kancelářském trhu,“ uvedl Václav Bouček, z oddělení zastupování nájemců v poradenské firmě DTZ, která se na sjednání nájmu podílela.

Radost z transakce má hlavně rakouská realitní skupina CA Immo, které projekt nazvaný Kavčí Hory Office Park patří. Za velkého souseda v tamních kancelářích budou mít lidé z Rockaway například stavební spořitelnu Wüstenrot. Kromě nových kanceláří E-Commerce Holding, který je součástí skupiny, vytváří novou poptávku také pro majitele skladových center.

Firma nedávno za asistence poradců z DTZ vytvořila novou logistickou centrálu v Rudné u Prahy. Sloužit bude mimo jiné projektu Kolonial. cz, s nímž holding hodlá brzy vstoupit na vznikající internetový trh s potravinami.

Novou centrálu budou mít i Strv
Apetit technologických firem po nových prostorech potvrzuje také skupina Strv. Ta se zaměřuje hlavně na vývoj mobilních aplikací pro severoamerický trh, vývojářskou centrálu má ale v Praze. Kvůli expanzi nastartované i spuštěním rozvozu jídla Ordr.cz firma nabírá zhruba deset lidí měsíčně. Očekává, že se v dohledné době rozroste ze současných sedmi desítek pracovníků zhruba na dvojnásobek. Kanceláře ve Slovanském domě proto už nestačí. Další technologickou společností, která v nedávné době výrazně rozšířila centrálu, jsou Socialbakers. Firma si v projektu Forum Karlín pronajala čtyři tisíce metrů čtverečních.

Jakub Havrlant: Budujeme globální technologickou skupinu